Thursday, October 19, 2006

То било хубаво да си студент :)

Много хубав ден! Оказа се, че посещаването на Техническия може и такова да бъде. Сигурно защото си го направих почти изцяло свободно време - упражнението по мрежи мина доста бързо (то какво ли да му се бавиш - просто HTML), както и това по компютърно моделиране след него. Моделирането всъщност се оказа интересно - полезни неща говорят... Купих си учебник и ръководство - може и да почета по темата.

Simple Plan - Welcome To My Life

Най-хубавото на деня беше, че между двете упражнения имах мнооого свободно време (леко попрескочих лекцията по компютърна перифирия) и го оползотворих по особено приятен начин - четох за Scheme (geek mocking may begin here...). Езикът е пълна лудница и ако нещата, които надушвам в него се окажат истина, то програмирането на него ще бъде "едно изцяло ново преживяване!", т.е. доста основна смяна на начина на мислене. Лошото е, че работата със Zend доста ме е разглезила и тотално съм отвикнал компилаторът да гърми и да ме псува на синтактични грешки. А моите Scheme програмки гърмят често... Добре, че си намерих една свястна имплементация - PLT Scheme (в него влизат конзолният MzScheme и графичният DrScheme). Нещото е доста добро и май ще върши доста добра работа.

Simple Plan - Me Against The World

Тепърва предстои да се види дали изобщо ще мога да напиша нещо смислено на този шашав език. Мислех си да имплементирам някои криптографските алгоритми, които разглеждаме на упражнения (те са доста елементарни), но вече не съм убеден, че ще успея. Е, винаги мога да се пробвам, нали? :)

PS: Изкарах целия ден на три кафета, много цигари и една баничка - just like in the old days! Хе-хе-хе...

0 comments: