Thursday, September 13, 2007

Доубиват премрелият от глад БАН?

След всички простотии, които чета напоследък вече си мислех, че просто няма с какво да ме учуди милата ни държава. Да унищожим природата за да строим хотели - ОК. Учителите да взимат по-малко пари от работниците в "Чистота" - ОК. Да гоним европейските цени на всичко с 10-15% от техните заплати - ОК. Само че днес вече наистина се сащисах от едно заглавие - "В БАН смятат, че им гласят ликвидация". В първият момент реших, че просто в БАН нещо са се шашнали - че баш тях пък как ще ги закрият? И защо - като се има предвид мизерното има заплащане надали им е висок бюджета... Но след като прочетох статията, а малко преди това бях прочел и друга по подобна тема ("Станишев с пъпеш за най-безумно изобретение") вече не мисля, че в БАН са се шашнали от глупост.

Всъщност нямам какво да кажа, което да не е казано в статиите - не мисля, че мога да си обясня как ще си мислим, че имаме някаква наука след като затворят дори БАН. За алтернативата университетите да се занимават с наука просто не ми се говори - това е идея от един друг свят с едни други университети. Имам приятели в онзи свят и онези университети и просто можете да забравите, че онова нещо е възможно да се случи тук. :)

Господа управляващи, не правете глупости! Не доубивайте и без това умиращата от глад българска наука! Ако я загубим сега (колкото и изпосталяла да е), после ще платим прескъпо за да си я върнем обратно!
Все още има луди млади хора, които искат да работят за нея, макар и за никакви пари. Как ще ги върнете след като избягат в чужбина за да се занимават с наука там?


1 comments:

Anonymous said...

Това е то "развитиетито на България"! Първо убихме изкуството (или някой си мисли, че има изкуство в България?!?). Сега като убием науката, която и без това е с изкуствено чене памперс, а некролога и стърчи от джоба, ще ни остане само икономиката (за нея няма да коментирам). После успешно можем да си спрем водата, да извадим нощните гърнета и да се поздравим с влизането на страната ни в Средновековието :)