Tuesday, July 07, 2009

Изборни резултати


катринка: Дневник.бг


Резултатите не са лоши - бате Бойко си взе мнозинството, както се очакваше, СДС ще го подкрепи и ще направят солидно правителство (да се надяваме). БСП и ДПС ще направят солидна опозиция, а Атака избщо не са ми ясни, но вероятно ще са на принципа, че и сам войнът е войн. Ще видим. Важното е да не се получи отново смазващо мнозинство в управлението, на което няма кой да търси сметка (нещо хубаво, което виждам в двуполюсния модел (независимо дали е съставен от единични партии или от коалиции)). Така че ще видим! Определено ще е доста интересно да се види какво ще стане в страната през следващата една година. Взимайте си пуканките! Да видим само дали филмът няма да се окаже някоя драма или някой ужас.
Най-голямата питанка ми е РСЗ и къде ще се набъркат те. Имат някакви смущаващи идеи за вкарване на всякаква полицейщина, което ме плаши. Имат разни изказвания като "Ще се борим с престъпността и отвличанията с всички средства, дори това да значи, че ще ограничим свободата на гражданите. Ще се борим, дори и гражданите да не намират това за приоритет!" Такива неща ми изправят косата - "ще ви донесем демокрация на всяка цена, независимо дали го искате или не!" Scary stuff...

Официални резултати: ЦИК

PS: Зелената идея е отложена за следващите избори.

2 comments:

Naso said...

На кого беше цитатът: "We are here to preserve democracy, not to practice it." Мисля, че е доста подходящ за случая.

ro-tex said...

Мдам. Само дето не виждам каква демокрация пазят.
Иначе аз си мислех за това: Be nice to America or we WILL bring democracy to your country (без връзка с оригиналия пост с това заглавие, който ме ужаси като го прочетох - brainwashing at its finest).