Tuesday, October 25, 2005

Wolfskin

Понеделник беше забавен ден. Започнах го с нагласата, че ще работим до 22-23ч. Да, звучи малко хахаво, но такъв беше планът - за да можем да тестваме в prime time-a. По този повод бях отписал катеренето и не си бях взел екипировката. За деня бяха нарочени по-важни неща...

Часът е 13:30, мястото - площад Журналист. Народът - аз, Мишката и Ива. След лутането като мухи без глави в петък, този път намерихме магазинчето за раници скорострелно. (Пак добре, че беше Виша в петък да ни каже точно къде е, че иначе...)
Още с влизането се нахвърлихме върху раниците - моята цел беше ясна, та само трябваше да я огледаме за дефекти. Както се оказа едната й катарама не изглежда точно така, както бих искал, но... стикайте ми палци само така да си изглежда. Аз и Мишката (като вещото лице) огледахме що-годе всеки шев и това, което видяхме ни хареса. :) Междувременно Ивка правеше същото, но в по-малки мащаби - беше награбила един The North Face 35l и се чудеше червен или сив, а после "Това сиво ли е или зелено, за Бога?!"
Както и да е - половин час по-късно вече бяхме отново навън, щастливи собственици на нови раници. Тя все пак взе съмнително сивата The North Face, която аз още не съм сигурен точно какъв цвят е, но определно ми харесва.
Аз, от своя страна, не можех да си се нарадвам на новопридобития Jack Wolfskin Drifter 65+15l. Жестока раница, в типичните за марката цветове - тъмно сиво, черно и жълто. Огромна е! Нямам представа дали ще мога да я напълня и още повече - след като евентуално я напълня - дали ще мога да я вдигна. :) Но раницата има всичко, което искам от нея - добър гръб, широко долно деление, всички необходими регулировки, страничките й джобове не заемат никакво място, когато са празни, има си мънички допълнителни странични джобчета - точно колкото за кутия цигари и портфейл. Капакът й се маха и всякакви подобни екстри...
Мисля, че успях да събера всичко на всичко 3 неща в нея, от които не съм доволен:
- страничните джобове се отварят отстрани (все едно ги разпаряш по дължина), което не е удобно за човек, който е свикнал да си ровичка в тях докато върви без да сваля раницата. Май ще се наложи да се откажа от този си навик...
- катарамата, която вече споменах - само мога да се надявам да нямам проблеми с нея. Иначе катарамите са Rock Locksters, каквито са и на Tashev Rock Eagle 35 и не съм имал никакви забележки към тях - супер са.
- най-сериозното е свързано с кръстният колан - не мисля, че е достатъчно широк, но пък не е и малък. Май за него времето и навикът ще покажат. Кръстният колан на Мишката е по-добър, а аз съм слагал само нейната раница - нормално е да усетя разликата. Да видим - първото преходче с нея ще покаже... :)

4 comments:

Anonymous said...

Ne se pritesnqvai za arnicata 6te q napulni6.A o6te kolko izli6ni ne6ta 6et nosi6....
niki

Anonymous said...

Ахахаха, а какво ще правите без мене, лол!:)))

ro-tex said...

Ох, какво ще преавим - ще се лутаме като мухи без глави! Знаеш ли колко обикаляхме там!? Ужас...
Имаш една бира от мен за тази информация! Кога ще си я получиш казваш ти :)

Anonymous said...

Иха ;) Добре, значи направо някой ден да се съберем и с Венски, като ни е удобно и на тримата :)