Thursday, January 12, 2006

Снимки от скали

Започна голямото качване на снимки от ходенията на скали. Имам намерение да кача всички такива снимки дна едно място, стига да ми стигне квотата, която имам на сървърите на data.bg. Защо там? Ами защото никаде другаде не намерих free hosting с удобен интерфейс за сваляне. Още повече на толкова голямо количество данни.

Личната ми галерийка се подвизава тук.

Коментари и предложения по темата - като коментари тук или направо на мейла ми.

1 comments:

Anonymous said...

Мдам. Ще коментирам. Не мога да се сетя какво си търсил и намирал щом интерфейса на data.bg ти се струва "удобен за сваляне". За мен data.bg винаги са били доста гадни типове по една проста причина:

при опит да приложаследната команда:
wget -r -c -t 0 -nH -np --cut-dirs=2 http://store1.data.bg/diableri/Climbing/
получавам 2 скромни файла. Единият е index.html съдържащ autoindex-а на data.bg, а вторият се казва robots.txt, в който много елегантно пише:
User-agent: *
Disallow: /


(Да. Завършва с 2 празни реда. Убий ме - не знам защо.)

Та идеята ми беше че един удобен интерфейс за сваляне би ти позволил да си пуснеш wget-а и след 2-3-4-5-6 часа да седнеш да си гледаш снимки, а нямаше да те задължава да минаваш през всяка директория и да сваляш всеки файл по отделно (добре че хората са измислили FlashGot че и това е малко улеснено, но все пак ...) В крайна сметка - решението си е твое. Не че съм се засилил да изтегля всичките снимки. Просто реших да коментирам (нали така приканваше ;) )