Wednesday, February 15, 2006

Още идейки... :)

Вчерашният празник протече далеч по-добре от очакваното. Въпреки че навсякъде беше фрашкано с народ (което се очакваше, разбира се) настроението беше добро, а все пак това е най-важното, нали? :)
В крайна сметка вечерта биде прекарана подомашному на по чаша хубаво вино. Случайно го засякохме това винце, но мисля, че ще повторим - Мавруд Unique 2003 от Памидово. Много добър плътен цвят, лек и ненатрапчив аромат, никаква миризма на гадна бъчва, лекичко и пивко, но не е слабо. Има си характерния за мавруда тръпчив привкус, който толкова обичам. Абе хубаво вино! :)
Именно това случайно попадение ни наведе на една интересна идея за близкото бъдеще: 5-6 бутилки вино и една дъъълга дегустация... (Мдам, спокойно можете да разбирате "нафиркване", защото не мисля, че ще оставим неопразнена бутилка...) Само трябва да се подбере правилното време, място, мезе и (най-вече) компания. :)

Съвсем отделно от горното изникна и втора идея. Както напоследък доста мрънкам, в Солти (a.k.a. магазина на CAMP) нямат цветни карабинери за примки. А аз си бях намислил карабинерите ми с прав гейт да са в един свят, а тези с крив гейт - в друг. Удобно е и по-трудно би включил примка на обратно, изглежда добре, пък и по-лесно си познаваш примките. Е да, ама като няма цветни карабинери? Щели да получат едва след месец и нещо (може би). Тъкмо бях започнал да се отказвам от идеята, когато Ива се появи със спасителната идея - боички за стъкло! :) Както тя се изрази - ще си имам авторски карабинери, които в никой случай няма да се бъркат. В момента се провежда тестово боядисване на нейната осмица и довечера ще изследваме резултата. Да видим после колко време ще ни трябва за да боядисаме 14 карабинера и да ги изчакаме да исзъхнат! :) Важното е, че ще са готови за началото на сезона. :) Ако ми хареса резултата може да си боядисам всичките карабинери така. Което ми напомня, че до началото на сезона трябва да си взема два-три карабинера с муфа (за установки) и още четири карабинера за примки и ще си имам комплект от 9 примки и инвентар за установки и площадки (с двете ленти от 80см и 120см не мисле, че ще имам ядове на коя да е установка или площадка).

Та така... Ще има с какво да се забавляваме идните дни. :)))

2 comments:

Anonymous said...

:) хехе, кажи си ако боядисването не свърши работа:) може да ти внесем от зад граница:)))

ro-tex said...

Ха-ха. Мдам, може :)
Само дето вече си ги купих, ама нищо. Иначе видяхме за боядисването - то става, ама... адски бързо се изтрива. Май ще се боядисва внимателно - само на места, дето не се трие въжето по тях. Пак ще стане готино - особено като маркировка. :)