Monday, June 26, 2006

Карлуково

Били ли сте там? Ако не - идете, хубаво е. Вземете си навес, нещо за барбекю, бира... Ако си падате по ектремните изживявания вземете някой катерач или пещерняк с вас, за да спуснете рапел през "очите" (на снимката) - изживяването си струва! :)

Бяхме там тази събота и не съжалявам за което - струваше си от гледна точка разглеждане на забележителности и природни красоти. Само да имаше и какво да се катери - мястото цена нямаше да има. Намериха се там два тура - един 5b/5c и един 6a+, които катерихме. Ималко още един около 6a, но той беше мокър. С това се изчерпват туровете под 7a. Много жалко, защото мястото е хладно и през най-големите жеги и би било много приятно да се катери там.
Та така - дългоочакваното ми катерене този weekend се превърна в разходка сред природата и съм малко нещастен. За следващия път ще си знам - Боженица, Лакатник или Комини. Дъжд, сняг, торнадо - там съм, никакви експерименти...

3 comments:

Anonymous said...

На Карлуово е страхотно,особено ако си алпинист по душа.Там ходя всяко лято по 7-8 пъти.Няма по-красиво място.Доно повече хора да го оценяват.

ro-tex said...

Наистина красиво място. Аз лично предпочитам да не се претъпква с хора, защото принципно с тълпите идват и идиотите, които нямат навика да чистят след себе си. А да видиш такова място заринато в боклук е просто ужасно...
Иначе като за катерене мястото също е супер, стига да можеш да катериш такива турове - има 2-3 лесни и всичко друго е 7a и нагоре... Мен ми идва в повечко. :)

Anonymous said...

Ох,писнало ми е от "туристи",които приемат природата като място да си оставиш боклука,кучето или нещо друго.Три години ходя да чистя Пирин,Рила и Стара планина.Отратително е да събираш боклуци 24 часа,а след теб,някой да се осере(с извинеие за грубия език).Понякога дори съм се разплаквала.Но в Бг,хората не са свикнали да ценят,това което им е дадено.
Относно катереното,се катеря с баща ми от около 5 години и единствено на Злия зъб се затрудних,защото беше зимата и обувките ми пропускаха сняг.А и въжетата ми се оказаха менте.Радвам се че има хора запалени по катеренето и красивата природа.