Tuesday, July 18, 2006

80's, ама по български...

Помните ли 80те? Аз - не особено ("Too young, thank God!"), но си спомням клиповете които вървяха тогава и малко след това - размъкнати типове по улиците, нарамили огромни трещящи касетофони. Малко фънки, но иначе изглежда забавно. Е, да ама не е! За тези, на които това им липсва имам добра новина. Всички други ще страдат. А именно защото 80те се завръщат под една странна форма - гадни мазни чалгари и чалгарчета от всякакви видове, размери и цветове се разхождат наоколо, наслаждавайки се на новия символ на селянията... А именно да си седиш в парка/автобуса/на спирката/където и да е другаде и да слушаш последните хитове на радио Мангал на телефона си! При това (ама разбира се) с отвратителни изкривявания и пищения (щото от къде пари за свестен телефон? нали трябва да се купува гел за коса и златно-сребърни обувки/дънки/блузи...) и задължително надънено на колкото може (щото ако не те чуят, то какъв е смисълът!?). ААААРРГГХХХХХХ!!!

Та така... Всеки да се спасява както може. Това лято освен нежни момченца в бебешко розови блузки, закачливо скъсани дънки и прекрасни блещукащи чехлички (каквато, до колкото разбрах, ще е модата) ще бъдем заобиколени и от силно дистортнати чалгии и маанета.

Welcomе to EU, българино!

1 comments:

Anonymous said...

Аз лично се радвам на клипчетата от 80'те.Всичко е било много различно,но и някак си сладко.
Относно мазната чалга и крясъците,разнасящи се от ДжиСиЕмити...О,Господи,настръхва ми кожляка.Защо трябва да има фенове на тая помия,защо тя е завладяла цялата страна?Не знам,но все пак много се дразня на днешната младеж.Ама всъщност кой ме пита за мнение...