Tuesday, August 15, 2006

Ето ме

Е, върнах се. Аклиматизацията към нормален софийски живот за момента е доста странна, отнесена и неприятна. Все още съм тотално неспособен да работя - поне се старая в идейно отношение, а то за момента май стига.
В момента не ми се разказва за морето, а ако съдя по миналогодишния прецедент няма и да ми се разказва.

От както съм си тук все пак се случиха някои хубави неща. Първото от тях е, че започнах да си събирам дискографията на Pink Floyd във FLAC формат (не питайте какво е това) и по повода в момента слушам именно Floyd. It's kind of like coming home...
Следващата стъпка ще е да си събера и тази на Led Zeppelin, но за сега нямам толкова място на харда.

Другата забавлявка ми я причиниха Венски и Пилчо - отново ме зарибиха на Легендата за зеления дракон! Ужас! Ако никога не сте чували за тази игричка, ето кратко описание - web-базирана текстова игра, супер елементарна и семпла. Идеята - ходиш в гората и се биеш с всякакви странни зверове докато станеш достатъчно силен да натупаш Зеления дракон. После отначало. Доста дебилно, нали? Само дето авторите на играта за я пуснали под Creative Commins лиценз и всеки може да си я сложи на сървъра със свои собствени настройки на почти целия свят. Най-забавните настройки са на чудовищата и техните оръжия - не се учудвайте ако ви нападне малко момченце на тоалетна чиния, въоръжено с "Уф, че мирише!". :) Ако ви се убива малко време ето ви официалният сайт на играта - http://lotgd.net/, а ето и сървърът на който аз играя в момента - http://dragon.inet-games.org/.

И за последно още една добра новина, която обаче е добра само от гледната точка, че се бори с един доста сериозен по мое мнение проблем на нашата мила държавица, а именно прословутият вече етнически проблем. Само дето това е една малко по-различна гледна точка - за това как ромите не са особено онеправдани, а всъщност са странно привилигировани спрямо българите и другите етноси в България. Всъщност няма смисъл да ви разкавам какво пише вътре - просто прочетете петицията и сами решете дали сте съгласни или не с написаното в нея и съответно - дали ще я подпишете или не. Самата петиция се намира тук: Гражданска петиция срещу неравното третиране на гражданите на Република България пред закона.

2 comments:

Anonymous said...

Ххаха, думата, която трябвше да попълня, за да мога да постна бе смислена, но бе евфемизъм на пишка... Буахаха.

Както и да е. Добре заварил и очаквай да ми дойдете на рд-то някъде около 4, 5 Септември (или първата Събото/Неделя, когато съм си тук).
Как върви алкиматизацията със София?

ro-tex said...

Аклиматизация напредва! Днес най-сетне бях годен за работа и свърших нещо. Оправям се...
Надеждите ми хубавият ми режим на спане от отпуската (лягане към 12 и ставане към 8) да се запази вече увяхват - не успявам да си легна преди 3. :(

Иначе за рожденния ти ден - ама разбира се! :)