Thursday, August 31, 2006

Curiosity killed the cat, right?

Едно добре забравено чуство наскоро се събуди за голямо мое учудване (а и за радост, де...). И това е любопитството. При това един особен вид любопитство, което всъщност имаше най-голяма роля в превръщането ми в това, което съм. Знам, че звучи... хмм... по много начини, като нито един от тях не е особено прекрасен, но е вярно. Говоря за любопитството към технологията - това, което ме държеше пред компютъра до 4 сутринта и заради което изобщо се захванах с програмиране. Както и тогава и сега това е една силно хаотична и безпосочна сила, която си няма понятие какви ги върши. В момента си е избрала за обект езиците за програмиране - от известно време много искам да науча някой нов език. Не ме питайте защо - не знам, сигурно от скука. Не е като да съм научил всичко, дето има да се учи за PHP, но ми се занимава с нещо свежо. А спектърът от възможности не е никак ограничен - от "странните" езици тип "скок в тъмното" от рода на LISP и Scheme, през вече бегло познатия, ужасно грозен, но пък и ужасно мощен и запленителен Perl до напълно непознатия Python.

Та така... Чакам момента, в който ще ми писне от глупости и ще захапя един (или повече) от гореспоменатите. :)


PS: Случайно намерих един стар пост, който така и не беше публикуван. Позамислих се, но реших, че след като съм го написал, може би е добре и да го публикувам. Май не беше предвидено така тогава, но... Sooner or later... :)

1 comments:

Anonymous said...

Значи още не ти е минала сесията, така ли? =-)
Никога човек не иска да се занимава с нещо ново и да учи интересни неща повече, от септемврийската сесия.
Знам, защото в момента и аз съм в предизпитно настроение. Сиреч, по-скоро бих чел за F#, OCaml, Haskell, или бих си поиграл с още горещата XNA, отколкото да прочета нещо досадните, безинтересни, тъпо написани учебници.