Friday, December 22, 2006

iPod

Най-сетне и аз се сдобих с mp3 player. И на добрия стар принцип "като ще е гарга - да е рошава" се сдобих с най-доброто. :)
А "най-доброто", както аз го прецених е iPod nano 8GB (PRODUCT) RED.

Нещото към момента се държи фантастично - добър звук, добро цялостно усещане и много добра навигация. Истина е, че click wheel-а е супер удобна джаджа, макар да се съмнявах в началото. Най-хубавото е, че типично за Apple всички детайли са изпипани - от красивия USB кабел с пластмасови капачки в двата края (не дай си Боже да се напрашат конекторите!) до гуменото ръбче на слушалките (за повече триене - да не ти изпадат от ушите). Приятно е. :)

Единственият недостатък са ограниченията, които налага - не можеш да свалиш музиката от него на друг компютър (всъщност и на компютъра от който си я качил не можеш да я свалиш), не можеш да си качиш музика без iTunes (освен ако не се направиш на хакер и не си намериш по-underground софт за целта) и всякакви такива. Добре, че има добри хора на тоя свят и са написали тук-там по някой софт с който това да става. Особено gtkpod и подобните джаджи с които можеш да си ползваш iPod-а под Linux (щото Apple за Linux или не са чували, или се правят, че не са).

1 comments:

Anonymous said...

Честита да ти е играчката :)