Monday, January 15, 2007

Сесия и други работи

Един през нощта: най-накрая се отказах от ученето за днес. Човек ще рече, че съм учил адски много, но не е така. Всъщност още съм далеч от приключил материала, а изпитът е утре следобед. Преди да се явя на него, обаче, ще трябва да си заверя семестъра (не питайте защо не съм го направил до сега и как смятам да го направя - само ми стискайте палци да няма проблем) и да си подвържа курсовата работа. О, да - най-сетне си приключих и курсовата работа, отново в последния момент. Важното е, че вече е готова. Утре ще я дам да ми я подвържат по най-газарския възможен начин. Вътре като няма нищо впечатляващо, поне отвън да има - имам едно ехидно чувство, че това ще има повече значение в крайна сметка. Всъщност съм доста доволен от сайтчето, което си спретнах. Не е нищо особено, но е семпло и леко за употреба. Може с времето да го поразширя. А може дори и да му сложа малко PHP ако преценя, че му трябва. Ще видим. Поне дизайнчето ми харесва. Можете да го погледнете тук. Приемам конструктивна критика, като си запазвам правото да се оправдавам със заданието.


Добрите новини! Исихия са преиздали първите си два албума и работят по третия. Това го научих от официалния им сайт. Издирвам втория им албум от ужасно много време, но не мога да го намеря, защото навсякъде е изчерпан. Е, издирването започва отново! (Не, не ми давайте линкове към mp3-версии - имам си го на mp3. Всъщност вече го нямам, защото се затри нейде, но не това е идеята. Идеята е, че искам да си го купя.)


Новата версия на Hellsing е доста слаба за най-голямо общо съжаление. До някъде очаквах, че историята ще е старата и това не ме разочарова. Разочарованието дойде от анимацията. Защо, по дяволите, са решили, че ще е готино да смешат няколко типа аниме?! По-голямата част си е хубавата стара анимация на Hellsing, но тук и там се появяват моменти, в които анимацията е в стил Naruto или дори още по-стилизирана. Дори им се появяват онези ужасни (IMHO) капки до главите!!! При това са прескочени някои много добри моменти (което можеше да се очаква, разбира се).
Последно и спирам да плюя! Хвана ме яд, че са махнали хубавата песничка, с която започваха сериите. Много ми харесваше...

4 comments:

Anonymous said...

За коя нова версия на Hellsing говориш?

Anonymous said...

не знаех, че си расъл в Балчик. завиждам ти - толкова харесвам този град ... приказен е :)

за сайта - забелязах, че в "гимназия", линка отдолу в самата страница не води до "university", а към "high_school" - предполагам трябва да се оправи. освен това - нарочно ли нямаш изведени в страни линкове към категориите и стиловете в катеренето? и нарочно ли ти е толкова празно bio-то? линка към "където всъщност съм отраснал" идва малко безсмислен в такъв случай ... освен това ... нарочно ли ти го няма used_tags.html-то? освен това частта за "професионален живот" ми се струва малко мътна ... мм.

:)

ro-tex said...

@anonymous: Наскоро се докопах до някаква нова версия (или поне на мен ми казаха, че е нова) - две части по около 45 минути. За сега съм изгледал само първата, но след описаните впечатления някак не горя от желание веднага да изгледам и втората.
До колкото виждам цялата история от сериите ще бъде вкарана в тези две части.

@neven_che: Балчик е много хубав град, да... стига да не живееш в него. През зимата е пълно мъртвило, духа ужасно и е много влажно. Децата непрекъснато боледуват. На всичкото отгоре в целия град има точно една улица, дето е хоризонтална и хората й викат "Правата". В един момент всички тия баири почват да ти лазят по нервите...
Иначе градът е прекрасен и аз много си го обичам и ми ужасно приятно да се помотая из него, когато ми се отдаде случай! :)

Мерси за поправката при "гимназия" - недоглеждане...

Няма линкове защото щеше да се претрупа, а тези страници са там само и единствено за да дават дълбочина (т.е. рекурсивна дълбочина от линкове) на страницата - изискване на заданието.
Леката празнота на сайта - ами... аз писах проект с който да демонстрирам, че знам даден набор от HTML тагове и майна толкова си и остана. В един прекрасен момент може да го поразширя. :)

Anonymous said...

ще е интересно ако го направиш :)
празното на някои места ме учуди точно защото на други си доста изчерпателен :)

а и за hellsing ми е интересно ... откъде си го намерил? бях гледала някакъв ... трейлър да го наречем, преди година и кусур ... и не бях вдъхновена от анимацията. мен като див фен на сериала от 2001 (и на двата саундтрака също), каквото казваш засега за тази OVA ме притеснява ... но от друга страна в anidb нещото засега има доста висок временен рейтинг, и ... вероятно ще се прежаля и ще гледам.