Monday, February 05, 2007

Види му се края!!! & stuff...

Ужас... Само набързо нахвърлям малко инфо:

- Утре съм на изпит по Компютърна графика. Нищо не знам - даже не съм си преполовил материала. Е, аз и по Криптография не бях, но си взех изпита (падна ми се нещо, което бях чел...). Сега поглеждам, че не съм писал какво стана с тоя изпит - писаха ми 3! :( Колегите казват, че трябвало да се радвам, ама аз не се... Искаше ми се да изкарам повече на толкова интересен изпит. Ама карай - какво да го правиш? Дано и утре имам късмет да ми се падне нещо, дето съм чел, че иначе лошо...

- Най-сетне се сдобих с втория албум на "Исихия"! Прочетох на сайта им, че са го преиздали декември месец и хукнах по музикалните магазини да го търся. Това си беше едно добро обикаляне...
Първо се оказа, че в Orange са го имали, но е свършил. Добрата новина - не съм само аз, дето го търси, т.е. има още хора, които обичат таква музика! Супер. Само дето това не ми помага да си намеря диска...
Отидох до Music fashion или както се казваше големият музикален магазин на Славейков. Оказа се, че е в ремонт - разхи пичове по потници пушеха плажено вътре, облегнати на стълба и седнали на кутии и торби със строителни материали.
Айде към бившата "Аптека", където има друг музикален... Опс! Не! Няма вече музикален - има МТел! Благоадаря ти, Боже, как щяхме да оцелем без още един магазин за gsm-и?! (Ако не сте обърнали внимание - да ви кажа. Заринати сме от магазини за gsm-и! Можеш да си купиш телефон от повече места, от колкото можеш да си купиш хляб, за Бога!)
Все още нямам диск и започвам да се изнервям. Нищо - наблизо е "Пасажа" на НДК, а там има един хубав голям "Унисон" или нещо такова. Да, но в този унисон все едно попаднах в дупка във времето... Не ме разбирайте пограшно! Само дето... Абе нали знаете, че има нещо "cool" във всеки музикален магазин, нещо свежо, нещо раздвижено! Е, не и в този. Истина е, че беше рано сутинта и на продавачката й се спеше. No problemo! Само че асортимента... Майко! Чалга, затрупана с праха на древността българска естрада, малко класика и доста от "това, дето най-много се продава". И всичко това подредено без грам художествено мислене. Не знам... има нещо в този магазин, което ме отблъсква.
Както и да е... И там не си намерих така бленувания диск. За това се насочих към последната ми надежда - едно малко музикално магазинче точно от другата страна на пътя. Цялото магазинче е голямо колкото моята стая, но пък за моя голяма радост се оказа натъпкано до козирката с качествена музика! И най-хубавото - още от вратата, на първия въртящ се стелаж, обърнат към вратата ме очакваше моят диск!!! Все едно ме беше чакал и беше гледал за мене! (Добре, де... Малко разводних, но схващате идеята - много яко съвпадение си беше и аз мнооого му се радвах.) Разбира се, моментално си го поръчах и взех да разглеждам наоколо. Лелката зад щанда, за моя изненада, се оказа доста готина - усмихната, приветлива и най-вече - разбираше от музика! Загледа ме, че разглеждам джаза (оказа се, че имат доста от него - може пак да понамина от там по темата) и ме поразпита търся ли нещо. Аз ей-така споменах Norah Jones с идеята, че ще получа обичайния леко празен поглед, но не! Мацката съвсем as-a-matter-of-fact-ly ме информира, че изпълнителите, издавани от Вирджиния (май - не помня коя компания спомена) ще пристигнат днес, а сред тях е и новия албум на Norah Jones, който всъщност бил много добър! "Да" - усмихнах се аз - "в момента него слушам." - "Е, ако минеш следобед ще можеш и да си го купиш, ако ти хареса." бепе усмихнатия отговор. Какво друго да кажа - като реша пак да си купувам музика ще ида първо там.

Що се отнася до въпросният албум на Исихия, то той вече е рипнат на mp3 (но не за да го разпространявам - няма да го направя) и качен на iPod-а ми. Утре това ще слушам.
Радост! :)

- Коментари към podcast-а на TEDtalks: супер е! Ако имате известно свободно време - чуйте го. Ако имате някакъв mp3 player - сложете два-три епизода и ги чуйте докато пътувате или се разхождате. Препоръчвам лекциите на Sir Ken Robinson за образованието и тази на David Pogue за тенденциите в софтуера и ефекта им върху обикновенните потребители.

- Коментари към podcast-а на php|architect: също става, макар и строго специализиран. Ако сте up-to-date с последните новини в сферата няма защо да го слушате, но иначе е полезно.

2 comments:

Anonymous said...

Ебаси набързо нахвърляното инфо! Представям си ако се впуснеш в словоизлияния какво ще стане :D

ro-tex said...

Мале-мила... Не е хубаво да се впускам в такива неща... :)

Така де... Тук малко ми се поразвърза езика. :)