Tuesday, November 06, 2007

Апатично

Случаен линк ме прехвърли към случайна статия, прочетена в случаен блог. По някаква случайност реших, че ми е достатъчно интересен за да го сложа в Google Reader-а си и по този повод се наложи да го отворя. Изпуснатите от следене блогове светнаха като коледна елха и ме накараха да се замисля колко отнесен съм станал напоследък и как пилея времето си. След като забелязах, че дори Венски се е присетил отново за блога си, реших, че ми е крайно време да се взема малко в ръце и да последвам примера му.

Та какво ново напоследък? Ами... мотам се. Като се замисля, май това е най-точното определение на заниманията ми през последните дни. Седя си вкъщи, уж си чета Java, но всъщност нищо сериозно не правя. Оптимистичният ми план да прочета Java, Lua и Scheme (т.е. по един хубав tutorial + малко код за всяко от тях) май лека-полека отплува в канала. Не съм много сигурен защо. Дипломната ми работа също е точно там, където беше и преди месец - под кривата...

Все пак не е като да не съм свършил съвсем нищо. Почти прочетох tutorial-а за Java, чиято единствена роля изглежда ще се състои в това да ми вдъхме малко смелост, че всъщност мога директно да седна и да напиша нещо, но то и това не е малко. Оказа се, че повечето неща са абсолютно същите (леко модифицирани), както в PHP и C++. Имаше разни концепции като Nested Classes и всичките им производни, които бяха нови за мен, но не бяха много. В момента плана по темата е да си дочета четивото и най-сетна да си седна на задника и да полушам Габи и Венски и да си отпочна някакво апликейшънче, с което да си играйкам. Нищо чудно да е Game of Life или нещо подобно.

Що се отнася до хипотетичното ми ново бачкане, което трябва в някакъв прекрасен момент да си намеря... Ами все още не съм много наясно какво ще е то. Със сигурност в момента не ми се пише PHP - просто ми е интересно да видя как се програмира на някакъв по-различен език. Също така все още не съм решил и какъв тип проекти ми се пишат (което ме изненадва всъщност) и съответно - къде искам да ги пиша. Венски изглежда доста доволен от работата си в Сирма, така че може би ще кандидатствам там в даден момент, когато се почувствам готов за това. Къде другаде ще кандидатствам - един Бог знае. Ако от някъде изскочи интересна оферта - винаги ще е добре дошла за обмисляне. Може би ще си взема поука и този път няма да скоча на първото място, което ми се изпречи... :)

2 comments:

Anonymous said...

http://spisanie.cc/nb/?page_id=814

VladoMS said...

Пробвал ли си т.н. Freelance. Аз все още съм бос в тази тема, защото до момента съм работил по-малки проекти с приятели, но сериозно съм се замислил да пробвам това, защото лично на мен работата в офис май ми е неудобна и не мога да я съчетая с 1ва година студентсване.