Friday, February 22, 2008

Subversion hell

От доста време вече пиша код изцяло под Линукс. Проблемът с читавия CVS/Subversion клиент се появи още в самото начало и тогава на помощ дойде SmartCVS/SmartSVN и от тогава насам използвам все това. Само дето... Нещо не е наред с Java пакета на моето Ubuntu - по незнайна причина понякога прозорците се отварят празни и с грешни рамери. Доста е неприятно, когато си на средата на commit. На всичкото отгоре (това не съм сигурен дали е Java или Svn проблем) разни файлове в repository-то се появяват не там, където трябва да са - .java файловете се пръкват в bin директорията, където би трябвало да има само .class файлове. Ако пък не се пръкнат snv-а се оплаква, че ги няма и иска да си ги сложи.
Дългата история накратко - вчера този проблем ми затри 90% от проекта и ме изкара от нерви, за това днес си търся читав svn клиент за Линукс. Ако някой си има люби9м - моля да ми го препоръча. До сега съм тествал SmartSVN и RapidSVN. Единственото, което не ми създава проблеми е... shell клиента. :)

3 comments:

Anonymous said...

Що не ползваш command-line клиента? Аз с него грам проблем нямам.

Anonymous said...

преинсталирай java-та и svn клиента, като също така им махнеш конфигурациите от home директорията.
Пробвай и kdesvn.

ro-tex said...

@Васил: Най-вече навик - свикнал съм със SmartSVN. Като гледам обаче мизериите, които прави май ще е най-добре да посвикна с конзолния - на него поне може да му се има вяра.

@Любо: Преинсталирах. Пак. :) Никаква промяна няма - мисля, че просто са build-нали нещо бъгаво и се надявам като направя update да се оправи.

Иначе локалните копия спасяват живота - мисля да си изградя практика преди всеки commit да правя и едно резервно копие нейде - за всеки случай. Точно така се измъкнах вчера.
Днес вече успях да си приведа repository-то в някакъв що-годе читав вид (загубвайки всичката история) и за сега мисля да се въздържам от излишни заигравки там. Като се наложи - ще видим... :)