Monday, October 27, 2008

*Плюсчетааа!*

Тази сутрин получих следното писмо:

Уважаеми приятели,

Пишем ви с благодарност, че подкрепихте подписката за спиране на незаконното строителство в Рила. Нашата обща солидарност доведе до голям успех и Европа ни чу! На 30.10.2008 г. в София ще заседава мисия на Комитета по петициите на Европейския парламент, за да изясни фактите, свързани с унищожаването на българската природа и бездействието на българските власти в разрез с европейското законодателство. Мисията е организирана в резултат на над 10 петиции, изпратени от България в Европейския парламент, между които петицията за Рила. Събитие от такъв висок ранг е уникална възможност да принудим властите да изпълняват задълженията си към нас – хората, ценящи природното богатство в България.

[ * * * ]

Тази мисия стана възможна благодарение на:
Силната обществената подкрепа: над 160 000 души за Рила, 18 000 за Странджа, 17 000 НОВИ подписа за Иракли, 17 000 – за Родопите, 50 000 подписа за Натура 2000 местата и специално за Черноморието…
Хората, които окомплектоваха доказателствен материал към хилядите подписи и ги изпратиха в Европейския парламент
Сигналите и жалбите, които коалиция "За да остане природа в България" изпраща вече 2 години на Европейската комисия
Активната комуникация на Политическа партия "Зелените" с европейските зелени, довела до индивидуални посещения на евродепутати в България и оттам: запознаване с проблемите на място, запознаване с българските НПО, задаване на множество въпроси в Европейския парламент.


Йеее! ;)

За повече информация: forthenature.org

0 comments: