Monday, March 23, 2009

mix and mash

Нека започнем по британски с кратки размишления за времето напоследък...

Това беше една много хубава зима. Студена, бяла, ветровита - точно както се полага. Никакви такива меки бози като по-миналата, която изобщо не усетихме.
Продължавайки добрия пример на зимата, баба Марта запретна ръкави и така си изтупа юргана тия дни, че направо ни зарови в сняг! Неприятно, няма съмнение, но пък определено типично мартенско време. Много ме радва да видя, че времето сякаш малко се нормализира и прилича на това, което беше преди години. Кара ме да си спомням за пролетите и зимите, когато все още бях дете. Някак си е... оптимистично. :)

На езиковия фронт битката е зловеща! Немският и малкото ми свободно време да се хванали гуша за гуша. Победата е непостоянна и е ту при свободното време (новото ми варварче е вече 65 ниво и е нахлупило почти целия Immortal King!), ту при немския (за съжаление по-рядко). За момента победа така и не е споходила домашните, та за 12 занимания немски имам точно 0 написани домашни. Обещавам да се старая повече. Не знам защо, но всъщност искам да го науча този език.
Говорейки за ученето на езици, напоследък се замислих за нещо много забавно - има доста ясна пряка прилика между ученето на езици и развиването на герой в Diablo. Сядаш и научаваш основната част на езика и хоп! - имаш първо ниво на умението Deutsch! Яко, а? :)
Да видим дали този психо-подход ще помогне...

1 comments:

nevenche said...

имаш едно предимство - знаеш английски :) и заедно с немския са в една езикова група, което принципно значи, че ще научиш немски по-лесно отколкото, примерно, финландски.
не знам това можеш ли да го свържеш с diablo ...