Thursday, July 16, 2009

Не бях карал колело от долу-горе месец. За това вчера дойдох на работа с колело. Много гот! За пръв път минавам по велоалеята по цар Борис след като е наплно завършена. Много е добре - разделена наполовина за велосипедисти и пешеходци, на всеки стотина метра на земята е нарисувано колело/пешеходец за да е ясно коя част за кой е. Хората масово са започнали да спазват означенията и си вървят в пешеходната част. Е, има все още разни кокошки и тъпанари, които смятат, че това не се отнася за тях, но слава богу са малко. Заради две такива патки за малко да се блъснем с един пич, който идваше срещу мен когато те се зашляйкаха по велоалеята. Следващият път като не си мръднат задниците след като им звъня от 20 метра на пожар просто ще ги прегазя.

Освен, че не бях карал колело не бях и катерил от десетина дни. За това вечерта отидох и на стена. Адска жега... Не бях блестящ на боулдърите, но то не се и очакваше. За сметка на това пък беше забавно и приятно.
Като краен резултат ходенето не ми беше от силните страни вечерта и тази сутрин усещам намеци за мускулна треска в бедрата - доста странно нещо. Сигурно мога да използвам физическата преумора и като оправдание за това, че днес закъснях за работа с час и половина? Надали... Ама на кой му пука? Беше яко! ;)

2 comments:

Naso said...

Добре е, че са почнали да правят велоалеи в България. Последния път като карах колело там си беше истинска борба за оцеляване - GTA на живо. За щастие тук в Станфорд има доста алеи тъй като има много велосипедисти, но за съжаление също има идиоти - включително и сред колоездачите. Понякога имам чуството, че някои от тях нарочно се опитват да ме блъснат - поради некадърно каране, не защото наистина искат.

ro-tex said...

Започнали са да правят, да. Малко некадърно, през пръсти, но има поне наченки. Специално тази слея е най-добрата в София, но пък е правена по царско време. Иначе има вече алеи от НДК до Орлов Мост и покрай канала до Малък Театър Зад Канала. По въпроса на жълтите линии няма да говоря - за тях се каза достатъчно...

Що се отнася до идиотите - такива има, винаги е имало и винаги ще има. Всичко, което ни остава да направим по въпроса е да разработим механизми с които да им се противопоставяме и да се пазим от тях (звънци, клаксони, работеща полиция, спрейове, електрошокове, компактни и леки палки...).
Некадърниците също са навсякъде, но за тях поне има шанс - ако не са същевременно и идиоти, то има голям шанс с времето рано или късно да престанат да са некадърници. За тези трябва да се грижим. ;)