Thursday, October 06, 2005

Лудница! :)

Е, лудницата се почна пак! Тази вечер планирах, грубо казано, всяка свободна минута до понеделник. И плановете са... доста, доста оптимистични - стискайте ми палци! :)

Плановете:
В четвъртък вечерта със Слави купуваме от Милкана едно новичко, 60 метрово хубавко въже. От там аз заминавам на стената, където с Мишката му хвърляме един хубав test drive. Всъщност първо ще тестваме въжето и ще го пораздвижим и опънем, както си трябва да се направи с всяко ново въже преди да се катери с него за пръв път на скали. После започва веселото...
Мишката ще има да учи доста неща. :)
Първо - аз си извеждам десния тур до горе, та тя да си ме поосигурява за да посвикне с усещането. Като се кача горе не си включвам последната примка, изтеглям си малко въже и... скачам! Едно хубаво 3-4 метрово падане. Нека да е оттренирано, че на Враца като нищо може да направя и някое 10 метрово...
След моя "полет" Мишката ще трябва да изкачи тура до горе (за да няма проблеми - на установка). Като се качи горе ще се осигури там и ще се учи (по най-добрия начин - хваща и го прави!) да спуска рапел. След като оттренираме тези неща вече ще можем да си катерим каквото и както си искаме... :)

В петък вечерта се събира една сговорна дружина (Слави, Нат, Митака, Михаела и аз, а май и Ирина) и си хващаме влака в 7 за Враца. Ще спим в алпийския дом и на сутринта направо се хвърляме на туровете! Бойната цел вече е известна - Урвич. Според Габи е добре накован и няма да ме затрудни особено като тур (това вече си е моя преценка). Мишлето изглежда просто му е писано да учи нещата ударно - като й се налага да ги практикува директно на скали, при това в ни най-малко смекчен вариант. След като първата й среща със скали беше Безинги, който си е бая тур от 3 въжета и нещо, сега за пръв път ще осигурява водещ на скали пак на тур 3 въжета. Освен това ще трябва после да ги слезе на рапели... Който не е пускал рапел от скала, той не знае колко шашкащо може да бъде първият път. Стискам й палци! Тя е роден борец - ще се справи. Стискам й палци да успее да му се наслади напълно, защото изживяването ще бъде, за пореден път, на 100%! :)

Какво ще правим в неделя? Още не е ясно, но на Враца има достатъчно турове, пък и в София ще свирят Pradise Lost. Последното изооооообщо не е за подценяване, макар и още да не съм решил ще ходя ли или не.

В заключение: Няма да скучаем тия дни. Ама хич! :)))

0 comments: