Tuesday, January 20, 2009

Избори за Европейски Парламент

Както се оказа, наближават избори. И не само нашите си локални избори, но и изборите за Европейски Парламент. За вас не знам, но аз си нямах и идея за това. Дори не знам как ще се състои гласуването. Нито кой се е кандидатирал (знам за Бого), нито нищо. Разбрах по една случайност от EUObserver. Добре, че от време на време отварям и нормална преса...
За да не се започне пак "тук в България има конспирация и за това не ни казват" или нещо подобно нека кажа, че масата от европейците си нямат и идея. Това, разбира се, не ни извинява.

Хора, информирайте се!


----------------------------------------------------------------
Бележка под линия: След приемането ни в ЕС сякаш всички си отдъхнаха групово, взеха си листчето на което пише, че са европейци и си го сложиха в чекмеджето. После забравиха за него. От време на време се споменава с гордост и толкова. Не усещам никаква съпричастност на българина с ЕС - не знаем за структурата му, за инструментите му, за управлението му (в което и ние имаме дял).
Това не го казвам, за да размахвам пръст. Идеята е доста по-блага:

Хора, вие вече сте гражданина Европейския Съюз и като такива имате допълнителни права. Отделете малко време и се осведомете за тях - може да ви свършат работя някой ден.


1 comments:

Anonymous said...

Вижите www.izbori2009.eu, там ще намерите доста информация за европейските избори на 7 юни 2009.