Sunday, June 21, 2009

Боклук

Оказва се, че разделното съъбиране на боклука в София вече било задължително! Това е хубаво - напълно ясно е, че никой няма да си мръзне мързеливия задник да свърши нещо толкова трудоемко като да започне да мисли в коя кофа си хвърля марулите и в коя кофичките от кисело мляко докато някой не му тресне една хубава глоба по въпроса. Така че подкрепям. Дори мисля на следващото ходене в Билла или нещо подобно да потърся различни на цвят кофи и да си имам у нас 3 разноцветни кофи за да ми е по-гот да си събирам нещата отделно. В тази връзка от много време си мисля, че ако има една голяма кофа с три капака и с три под-кофи в нея би било супер за целта. Ако някой знае от къде мога да си набавя такова нещо - черпя бира за инфото. Ако някой пък каже къде са най-евтините читави кофи, които ги има в жълто, зелено и синьо (в тонове от които да не ти се повръща) също ще съм признателен.

Повече инфо - в Дневник: Време разделно за боклука

1 comments:

Канев said...

Разделните кофи са елегантни, но са леко непрактични. Опаковките са с в пъти по-голям обем от останалите отпадъци. Има и неща които просто не се побират в едно отделение на разделена кофа, например бутилка 10л. минерална вода дори и смачкана. Като съм си в БГ, просто си събирам стъклото в една торбичка, опаковките и хартията в друга(в квартала опаковки и хартия са в една кофа). Оставям тези торбички до врата и на всяко излизане ги хвърлям в съответните кофите по пътя за спирката или магазина. Био боклука си стои в кофата, защото може да протече и да се изцапам, което не е приятно като съм тръгнал нанякъде.

Та ако си търсиш разделна кофа гледай поне отделенията за невмирисващи се и непротичащи боклуци да са по-големи. Или си вземи по-големи кофи за тях ако ще ползваш отделни кофи.

Е има го и варианта да си хвърляш кофата редовно(примерно през ден), а не като мен като се наложи(пълна е или смърди отдалеч;)