Tuesday, September 01, 2009

Нинджа

Днес ходих на лекар. Отидох направо в Горна Баня, защото за известни с добри спеиалисти, а и предният път когато бях там докторката беше мнгоо внимателна, обясни ми какъв ми е проблема, какви са ми възможностите, какви са ми рисковете - всичко. Много гладко мина. Е, този път не беше точно така - травматологът ми погледна ръката за точно пет секунди и след това ми говори десет минути глупости. В крайна сметка каза, че имам разместено и/или разтегнато мускулно влакно и трябва да ми сложи шина за 20 дни и да ходя на физиотерапия. За физиотерапията му казах, че ще пропусна, защото като го видях за колко време ми сложи диагнозата и как не погледна нито едно сухожилие дали не е сдало багажа, та не му връзвам много вяра. За шината се съгласих - не е голям проблем да я нося, хем ще ми напомня да внимавам. Внимаването си ми трябва защото след като ми спадна оттока и започнах да си движа ръката свободно започнах машинално да я използвам свободно, което ще рече, че на всеки 5-10 минути правя движение, от което ме боли. Болката не е проблем, разбира се, но възпрепятстването на оздравяването определено е. Така че към момента се маскирам на нинджа и това е. Ще внимавам, ще почивам известно време. Тази седмица няма д катеря, но другата мисля да се пробвам, в случай че възстановяването върви добре. Също така мисля да спра за известно време да ходя на стена - все там си правя травмите! Ще наблегна на скалите и на колелото докато има условия за тях. През зимата ща - не ща ще катеря в зала.

PS: Страничен ефект от травмичката, засилен няколко пъти от шината е, че пръстите ми не се движат толкова точно, колкото преди и правя множество печатни грешки. Извинявайте за което. Ако видите такива - кажете ми да ги поправя.

3 comments:

Венски said...

печатни грешки има, но няма да ти ги кажа :P

Исках да се похваля, че като се върна и аз ще катеря така маскиран, само че на крака.

Другото което исках да кажа е че е по-добре да си дадеш малко по-дълга почивка от катеренето, така че да не се окаже че за 2 часа разваляш това което се е поправяло в продължение на 2 седмици. Просто като идея ;)

Lark said...

Абе, вие двамата да не сте се наговорили с тия травми по стените това лято? Така като гледам и "шиничката" ти много щеше да отива на черния гипс на Венски, ама нещо тайминга ви е не много точен :)

Иначе наистина не експериментирай с катерене, че както не ти е обърнал внимание доктора току-виж се окаже нещо по-различно от това, което той си мисли, и да не стане мазало за няколкото дни по-рано. Стой си вкъщи с жената и играйте WOW :D

ro-tex said...

Ти пък сега с тия идеи за WoW...
Иначе седенето вкъщи надали ще е излишно, че имам дипломна да пиша и немски да уча.

Иначе с Венски не ни е лош синхрона - ако се вярва на дофтура ми трябва да я нося 20 дни. Междувременно той е с някаква подобна май, та и сега си тичкаме. :)

Иначе мисля, че нямам грижи с карането на колело, защото карах в деня между травмата и доктора и нямах проблем. Така че може и това да движа. Ще го видим. :)